Bedrijfsnieuws

Zusterbedrijf Inexeon wint MVO Award 2018

Zusterbedrijf Inexeon uit Wijchen heeft de MVO Award 2018 voor de regio Nijmegen gewonnen. De revisiespecialist kreeg de felbegeerde prijs voor ondernemers maandagavond uitgereikt in Nijmegen.

,,Het specialistische revisiewerk is belangrijk in de omvorming van een lineaire naar een circulaire economie”, zegt juryvoorzitter Sylvia Fleuren. Ook had de jury lof voor Inexeon omdat het bedrijf medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt en ze de gelegenheid biedt een intern studieprogramma te volgen. Bovendien wordt in de productie en huisvesting waar mogelijk met hergebruikte en milieuontlastende materialen gewerkt.

Trots en ontroerd

Directeur Peter van der Kraan was na de bekendmaking ‘trots, en een tikkeltje ontroerd’, zo laat hij tegenover dagblad De Gelderlander weten. ,,Dat is wie we zijn. En we hoeven ons daar totaal niet voor in te spannen. Als we niet mee hadden gedaan om de prijzen, of tweede of derde waren geworden, dan hadden we in ons bedrijf nog net zo gewerkt. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik erg blij ben met de award, en een beetje overrompeld. Ik moet er nog even aan wennen.’’

MVO Award

De MVO award is een initiatief van Rijk van Nijmegen Uitdaging en Rabobank. Met de uitreiking wil de organisatie bedrijven in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen ‘in de spotlights’ zetten wanneer ze zich onder meer onderscheiden door aantoonbaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen ‘en zichtbaar betrokken zijn in onze regio’.

Inexeon nam het in de finale op tegen Geba, een bedrijf dat personeel en materiaal voor wegenbouw verhuurt, en het Nijmeegse ervaringsmuseum MuZIEum. Als winnaar van de MVO Award sluit Inexeon aan in het rijtje met onder meer Holland Food Service, Scholten Awater en Radboudumc!

Inexeon en Rensa

In februari nam Rensa Groep BV, de moedermaatschappij van Technisch Handelsbureau Rensa, een meerderheidsbelang in twee bv’s van Inexeon, een familiebedrijf met jarenlange ervaring in het reviseren van elektronica en mechanica.. Rensa Groep BV investeert met haar deelname in Engineering Inexeon en Repair Inexeon in verdere verduurzaming van de installatiebranche.

Door de combinatie van specialistische kennis en gezamenlijke logistiek biedt Rensa samen met Inexeon een uniek concept in de vorm van het Groene Onderdelen Programma, waarbij installateurs defecte onderdelen inleveren en gereviseerde onderdelen kunnen aankopen.