Soms vraagt een project om zeer specialistische kennis. Bij Rensa weten we dat als geen ander. Dus ondersteunen we je op allerlei manieren om keer op keer technische hoogstandjes te kunnen leveren.

Ons team van technisch adviseurs en engineers denkt graag met je mee en helpt je aan de beste systeemoplossing. Altijd vanuit de meest actuele technologische ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Zodat jij jouw opdrachtgevers wel héél blij kunt maken.

 

Duurzame oplossingen

We zullen In Nederland in rap tempo de stap moeten nemen naar nieuwe technieken en duurzame alternatieven voor warmte opwekkers. De overheid stimuleert deze overgang middels wetgeving en subsidies. Als kennisgroothandel ondersteunt Rensa installateurs met advies, trainingen, applicaties en producten. Wij helpen je met de selectie en het ontwerp, van bijvoorbeeld een warmtepomp, zodat je ook zonder ervaring met duurzame installatiesystemen aan de vraag naar energiezuinige alternatieven kunt voldoen.

Onafhankelijk advies

Iedere leverancier heeft altijd wel een oplossing voor je, maar of dat in die specifieke situatie ook de juiste oplossing is? Soms kan het anders, vaak kan het beter. Onze technische specialisten fungeren als klankbord of komen met alternatieven. Onafhankelijk, persoonlijk en laagdrempelig. Altijd gericht op de meest praktische, haalbare en betaalbare oplossing. Wij weten wat de klant wil, maar ook wat de eindgebruiker verwacht. Samen met jou komen we met de beste oplossing. Hiermee haal je het hoogste rendement voor jezelf en voor jouw klant.

“Het installeren van de boiler en de zonnecollectoren is niet zo ingewikkeld, maar het kost mij veel tijd om een optimaal systeem te selecteren op basis van de warmwaterbehoefte. Daarom heb ik Rensa ingeschakeld. Het is tenslotte hun specialiteit. Nu weet ik zeker dat er een goed systeem ligt en kan ik mijn tijd volledig benutten met wat ik graag doe: installatiewerk.” 

Barry Staal - installatiebedrijf Barry Staal

Componentenselectie en alternatieve oplossingen

Wij selecteren voor iedere specifieke situatie de juiste producten. Komen in bestekken en EPC berekeningen producten voor die je niet kent of liever niet gebruikt? Dan komen wij met gelijkwaardige alternatieven die aan de geldende eisen voldoen. Je ontvangt van ons een zo compleet mogelijke offerte inclusief artikelnummers en prijzen zodat je direct kunt calculeren en bestellen. Zo komt je samen met Rensa tot de beste oplossing en haal je het beste rendement voor jezelf en je klant.
“Ik wilde graag twee opties indienen: een traditionele en een duurzame oplossing, met een combinatie van een cv-ketel en een warmtepompsysteem. Samen met Rensa hebben we de installatie ontworpen, zij hielpen mee met berekeningen, richtprijzen en de terugverdientijd van het warmtepompsysteem. Goed werk, want de opdrachtgever koos voor ons duurzame plan. "

Janwillem Bilderbeek - installatiebedrijf Verhey 

Reken- en tekenwerk

Het bedrijfseconomisch verantwoord kunnen rekenen en tekenen met CAD en REVIT systemen vergt de nodige ervaring. Daarnaast zijn de licenties voor deze systemen doorgaans prijzig terwijl ze in de praktijk niet continue worden gebruikt. Onze engineers rekenen en tekenen elke dag en kunnen zo de gevraagde efficiëntie borgen. Zij staan je bij met tekenwerk, specifieke berekeningen of het uitwerken van een alternatieve oplossing. Dit varieert van een gasleidingberekening tot het maken van een 3D ontwerp van een technische ruimte. De installaties zijn berekend volgens de laatste ISSO normeringen zodat jij de zekerheid hebt van een juist gedimensioneerde installatie.
"Zelf had ik nog geen ervaring met BIM, Rensa heeft me op weg geholpen en heeft alle berekeningen en het tekenwerk in het programma REVIT uit handen genomen. Ideaal, want zelf had ik hier de tijd niet voor.” 

Ben de Boer - eigenaar Ben de Boer Installatietechniek

Wil jij je opdrachtgevers ook blij maken met een duurzame oplossing?

 

Bekijk dan onze diensten en ontdek hoe Rensa je kan helpen aan technische hoogstandjes.