Quooker

In 1970 vond Henri Peteri de Quooker uit, de allereerste kokendwaterkraan ter wereld. Zijn zoons zetten de missie van hun (inmiddels overleden) vader met tomeloze energie voort. In 2019 introduceerden zij ‘de kraan die alles kan’. Naast koud, warm en kokend, geeft een Quooker-kraan nu ook gekoeld en bruisend water. Een ware revolutie voor keukens wereldwijd!

Het Quooker-systeem

Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir in het kastje eronder. Er zijn drie verschillende reservoirs. De PRO3 houdt 3 liter water continu op temperatuur. Is er alleen een koudwaterleiding aanwezig dan plaats je de COMBI. Dit reservoir heeft de functie van een keukenboiler en mengt het kokende mengen met koud leidingwater en daarmee is gemiddeld 27 liter warm (40°) water beschikbaar. Leidingverlies is verleden tijd. De COMBI+ wordt op zowel koud- als de warmwaterleiding aangesloten. Hiermee beschik je direct over onbeperkt warm water.

De CUBE

De laatste innovatie van Quooker is het gekoelde waterreservoir, de CUBE. Naast koud, warm en kokend, komt er dan ook gekoeld en bruisend water uit de kraan. Handig om limonades en cocktails mee te maken, of gewoon een karaf heerlijk fris water op tafel te zetten. En nog goed voor het milieu ook, want plastic flessen uit de winkel zijn niet langer nodig.

De voordelen van een Quooker-systeem

Een Quooker-systeem levert het lekkerste water, direct uit de kraan. Hij brengt gemak, bespaart tijd én ruimte op het aanrecht en is bovendien kind-veilig. Daarnaast is een Quooker-systeem energiezuinig en duurzaam. Door de hoogvacuüm isolatie is het stand-by energieverbruik maar  10 watt (10 cent per etmaal).