Van den Berg levert een breed assortiment (afvoer)putten, douchegoten en roosters voor alle denkbare toepassingen, variërend van RVS tot kunststof. Alle producten zijn Nederlands fabricaat wat voor jou een garantie is voor betrouwbare en degelijke kwaliteit, al meer dan 60 jaar!

Het was Henk van den Berg sr. die in 1959 Van den Berg afvoerputten oprichtte. Hij handelde vanuit de schuur achter zijn huis in Weesp in afvoerputjes die hij in België inkocht. De jonge pionier reed regelmatig op en neer naar het zuiden om de voorraad op peil te houden en focuste zich daarnaast op het gieten van aluminium putjes. In 1974 werd de schuur écht te klein en verhuisde het flink gegroeide bedrijf naar de Koperstraat in Lelystad. Ondernemers van het eerste uur in de Flevopolder!

34 jaar na de oprichting van de onderneming gaf Henk sr. het stokje door aan zijn zoon. Met dezelfde gedrevenheid als zijn vader zorgde Henk jr. voor een stabiel groeiende onderneming. Rond 2004 besloot hij dat het tijd werd om douchegoten te gaan ontwikkelen. En dat heeft een behoorlijke vlucht genomen.

Sinds 2019 zitten de kinderen van Henk jr. aan het roer van het bedrijf dat haar afzetgebied zowel in Europa als het Midden-Oosten en de Antillen vindt. Hoewel er anno 2021 nog altijd meer doucheputjes dan douchegootjes worden verkocht, richten Joost, Joey en Femke zich natuurlijk ook op het uitbreiden van het assortiment in RVS en kunststof materialen. Mat zwart is de absolute hardloper en ook koper en goud doen het goed, vooral in badkamers met sanitair in dezelfde kleurstelling. Het is voor Van den Berg vanzelfsprekend dat input van klanten en eindgebruikers aan de basis van de -in eigen huis georganiseerde- productontwikkeling staat.

Van den Berg afvoerputten bv werkt uitsluitend met vaste partners die volgens het door van den Berg ontwikkelde procédé fabriceren. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van afvoerputten van gerecycled materiaal. Met kunststof afkomstig uit de automobielindustrie maakt Van den Berg van oud materiaal nieuwe afvoerputten die ook na hun levensduur weer volledig recyclebaar zijn (wat voor de traditionele varianten al langer gold). Dat Van den Berg duurzaamheid in haar scope heeft, bewijzen ook de op het dak geplaatste zonnepanelen die het volledige elektriciteitsverbruik van het bedrijf compenseren. Verder worden alle producten op Nederlandse bodem geproduceerd. Dat is niet alleen een pré in het beperkten van CO2-uitstoot omdat er geen lange afstanden hoeven te worden overbrugd, het is tevens goed voor de lokale economie en de leversnelheid van de producten.

Premium Line

De Premium Line douchegoten zijn 70 mm breed en hebben een bijzondere manier van afvoeren: de uitneembare reukslot adapter (RSA). Dit zelfsluitende membraan is geplaatst in de afvoerbuis waardoor er de unieke mogelijkheid ontstaat om zowel horizontaal als verticaal af te voeren. 

  • Afvoer 360 graden draaibaar voor gemakkelijke installatie.
  • Diversie kleuren en roosters mogelijk.
  • Product van Nederlandse bodem. 
Bekijk het assortiment