Productnieuws

De HANSA Connect-app: water besparen en meer hygiëne

De afgelopen jaren zijn ‘connected’ huizen steeds meer een trend geworden die niet meer te stuiten is. Toepassingen en applicaties met bluetooth-connectiviteit voor de slimme woning winnen aan populariteit.

Een belangrijke redenen om over te stappen op slimme toepassingen is de milieuvriendelijkheid. Consumenten kunnen zo jaarlijks tot wel 50% op hun waterverbruik besparen.

De eerste slimme kranen op de markt 

Meer dan 30 jaar geleden introduceerde HANSA de eerste handenvrije kraan. Nu zijn het onze slimme kranen met bluetooth die de toon zetten. Onze slimme kranen zijn ontworpen voor maximale hygiëne en veiligheid, want de verspreiding van ziektekiemen neemt met wel 85% af en, bij bepaalde modellen, wordt het risico op ongevallen met heet water beperkt dankzij de automatische temperatuurregeling.  

De slimme kranen van Hansa zijn voorzien van gepatenteerde PSD-technologie waarmee de kraan direct en alleen op de hand reageert (en dus niet op reflecties of dergelijke). 

Slimme kranen zijn eenvoudig te installeren

Onze slimme kranen kunnen elke willekeurige kraan vervangen en zijn eenvoudig te installeren. Voor de varianten op batterijen heb je geen netvoeding nodig. De lithiumbatterijen bevinden zich in een kleine behuizing, verborgen onder de wasbak. De voeding kan altijd worden veranderd, zelfs na installatie.

Eenvoudig onderhoud en simpele bediening

De meeste slimme kranen van HANSA kunnen volledig naar wens ingesteld worden via de HANSA Connect-app. Via Bluetooth kunnen deze functies ingesteld of geraadpleegd worden:

•    Automatisch doorspoelen
•    Aanpassen van gevoeligheid van de sensor en sensorbereik
•    Nastroomtijd
•    Batterijniveau

Er kan bovendien via de app een rapport gemaakt worden over het verbruik van de kraan.