Nieuws

Op weg naar CO2-neutraal: 3e Lean & Green Star voor Rensa Family

Gévier, Technisch Handelsbureau Rensa en de Rensa Family Company hebben de 3e Lean & Green Star toegekend gekregen voor een CO2-reductie van 35 procent van hun gezamenlijke logistiek in Didam en Doetinchem in 10 jaar tijd. Een unicum in de installatiebranche. We zijn de eerste technische groothandels in Europa die de derde ster hebben ontvangen.

Lean & Green Europe is het leidende CO2-reductieprogramma voor bedrijven die hun logistiek willen verduurzamen door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. De uiteindelijke doelstelling van Lean & Green is zero emissie, gesymboliseerd door de 5e Lean & Green Star. 

'Onze plicht'
“We voelen de plicht om de CO2-uitstoot van onze logistiek naar beneden te brengen. Sinds 2009 nemen we deel aan het Lean & Green-programma en hebben sindsdien talloze aspecten van ons logistieke apparaat duurzamer gemaakt”, zegt algemeen directeur Henk-Jan Wegman.

 “Zo zijn bijvoorbeeld de oude vrachtwagens vervangen, worden de magazijnen verwarmd met biogas en rijdt een deel van het wagenpark op biobrandstof, gemaakt van onder meer gebruikt frituurvet.” 

Duurzame ambitie
Met toekomstige generaties in het achterhoofd, investeert de Rensa Family niet alleen in duurzame logistiek, maar in een duurzame toekomst. Zo bouwt de Rensa Family in Doetinchem een nieuw en bovenal duurzaam distributiecentrum. Het pand is volledig ‘gasloos’. Onder meer zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en ledverlichting zorgen ervoor dat het pand een EPC van 0,0 heeft. 

Wegman: “Deze derde ster is het bewijs dat we met jarenlang investeren in de reductie van CO2-uitstoot, wat betreft duurzaamheid, niet alleen pionier maar ook de koploper zijn in de installatiebranche. Daar zijn we trots op.”