Productnieuws

Circulaire Economie, nieuwe serie afvoerputten

Als eerste bedrijf van afvoerproducten in Nederland heeft van den Berg Afvoerputten het initiatief genomen om van 100% eerder gebruikte grondstoffen voor kunststof en voor 90% gebruikt materiaal voor roestvrijstaal, afvoerputten te gaan produceren. De bekende kunststof emmerputten van 200x200 mm, met zij- en onderuitlaat en voorzien van een roestvrijstalen rooster zijn nu verkrijgbaar als “ZERO” categorie.

De gebruikte materialen zijn aan het eind van hun levensduur (intussen zijn we natuurlijk wel jaren en jaren verder) weer volledig her te gebruiken om nieuwe producten te gaan maken. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden steeds meer grondstoffen opnieuw gebruikt, m.a.w. het afval is de nieuwe grondstof!

Het gebruik van het gerecycled materiaal heeft geen enkele invloed op de kwaliteit, wij kunnen met een gerust hart zeggen dat aan alle kwaliteit eisen wordt voldaan. Zo blijft de verlijmbaarheid gewaarborgd als ook de slagvastheid.

De enige verandering is de kleur; 100% gerecycled kunststof materiaal is alleen in het zwart mogelijk. Door het gebruik van gerecycled materiaal hebben wij mede geholpen aan het verminderen van het gebruik van  ruwe olie (1,3 liter ruwe olie per kilogram van gerecycled plastic) en is er 8 kilogram minder co2 uitstoot per kilo gerecycled plastic.

Van elke batch waarin onze ABS kunststof putten worden geproduceerd is een materiaal echtheid certificaat beschikbaar, een eerlijke garantie voor een mooie toekomst!

Bestel deze ABS kunststof putten hier in onze webshop