Productnieuws

De druk verhogen ten behoeve van de douche met de DAB E.sybox

De E.sybox Mini 3 is de nieuwste innovatie van fabrikant DAB. Voortgeborduurd op het grote succes van de DAB E.syline, is de E.sybox Mini 3 voorzien van dezelfde gemakken echter nóg compacter en lichter. Wil je een pomp die je eenmaal installeert en verder geen omkijken naar hebt? Dan is de DAB E.sybox Mini 3 dé oplossing!

Deze pomp is goed inzetbaar op plaatsen waar veelvuldig waterbehoefte is, zoals bij je thuis (meerdere kranen, douches, baden, vaatwassers, wasmachines, toiletten, etc.), maar ook voor grotere irrigatiesystemen. Met behulp van deze pomp kun je diverse groepen gemakkelijk aansturen met de juiste capaciteit en druk.

De E.sybox Mini 3 is uitgerust met een frequentiegeregeld systeem, wat ervoor zorgt dat de pomp enkel de toeren draait die benodigd is om het water op een bepaalde locatie te krijgen met de juiste druk. Volledig geautomatiseerd en uiterst stil. Naast de energiebesparende factor die dit met zich meebrengt, zorgt dit ook voor een langere levensduur van de pomp.

Daarnaast is de E.sybox Mini 3 voorzien van een aantal technische hoogstandjes, zoals:

  • Elektronische toerentalregelaar, verzekert altijd een constante druk
  • Met Start/Stop functie uitgeruste frequentieregelaar, voor specifieke waterdruk op aangewezen plekken
  • Meertraps, waardoor u bij meer behoefte meer waterdruk krijgt
  • Verschillende sensoren zoals: Elektronische drukverschilsensor, ingebouwde temperatuursensor en een debiet / capaciteitmeter

Of je de DAB E.sybox Mini 3 nu horizontaal of verticaal installeert, in een geventileerde ruimte of in een kleine ruimte plaatst, de E.sybox Mini 3 kan met alles overweg. De geïntegreerde terugslagklep laat zowel een horizontale- als verticale installatie toe. Daarnaast is de DAB E.sybox Mini 3 gemiddeld 60% compacter in vergelijking met een traditionele installatie. Niet geheel onbelangrijk: De E.sybox Mini 3 bevat een beschermingsmechanisme welke ijsvorming in het systeem uitsluit, doordat de pomp zich bij temperaturen beneden het vriespunt direct inschakelt om warm te worden.

Dit drukverhogingssysteem is voorzien van een hoge resolutie LCD display van 70x40 mm. Door de gebruiksvriendelijke interface is de DAB E.sybox Mini 3 hierdoor erg gemakkelijk te besturen. Verder is de behuizing voorzien van een anti-trillingsvoet, waardoor de E.sybox Mini 3 nog stiller en comfortabeler is. Ook deze voet is zowel voor de horizontale- als verticale opstelling ontworpen.

Energiezuinig & uiterst stil

Bijkomend voordeel is het lage stroomverbruik en de stille werking. De pomp zal op en af toeren naar gelang er afname is zodat de ingestelde druk te allen tijde gehandhaafd blijft. Het installeren is eenvoudig doordat de drukverhoger als een compleet systeem stekkerklaar aangeleverd wordt. Door zijn bouw kan de hydrofoorinstallatie zowel staand als liggend geplaatst worden waardoor hij uitermate weinig ruimte in beslag neemt.

Plug & play

De watergekoelde motor zorgt er in combinatie met de geluidsabsorberende behuizing voor dat het systeem uitzonderlijk geluidsarm is. Jij als eindgebruiker / installateur hoeft alleen jouw aanvoerleiding en persleiding aan te sluiten. Na het insteken van de stekker in het stopcontact is het systeem bedrijfsklaar. De werkdruk is ten alle tijden eenvoudig omhoog of omlaag bij te stellen.