Productnieuws

De noodzaak van contrast

In een samenleving die steeds meer vergrijst, is het cruciaal om de veiligheid en het welzijn van kwetsbare groepen te waarborgen. Deze nieuwsbrief werpt daarom een licht op de essentie van contrast in en rondom de badkamer, met specifieke aandacht voor valpreventie.

Meer dan 85% van de Nederlanders met een visuele beperking is 50 jaar of ouder. Een verontrustend gegeven, zeker gezien het feit dat jaarlijks meer dan 109.000 65-plussers op de spoedeisende hulp terechtkomen na een val. Ook in zorgomgevingen verdienen valincidenten serieuze aandacht, met 7.700 bewoners die jaarlijks letsel oplopen door een val.

Een val kan niet alleen fysieke schade veroorzaken, maar ook psychische gevolgen hebben, waardoor gebruikers meer onzekerheid en angst ervaren, wat het risico op verdere valincidenten vergroot. Naast het menselijk leed brengt dit extra werk- en economische lasten met zich mee.

Om valincidenten te voorkomen en een veilige omgeving te creëren, is het essentieel om de badkamer op de juiste manier in te richten. Contrast speelt hierbij een sleutelrol, en de ergonomische producten van Linido bieden de ideale ondersteuning. Verkrijgbaar in wit, antraciet en RVS gepolijst, vormen deze kleuren uitstekende basiskleuren om contrast te creëren en de zichtbaarheid van hulpmiddelen te optimaliseren.

Het volledige productgamma van Linido is verkrijgbaar bij Rensa/Gevier, waardoor u toegang heeft tot hoogwaardige oplossingen voor een veilige en goed ingerichte badkamer. Maak gebruik van onze expertise en kies voor Linido om bij te dragen aan een veilige leefomgeving, zowel thuis als in zorginstellingen.

Bekijk het assortiment