Productnieuws

Een inloopdouche vraagt om een douchegoot!

Inloopdouches zijn modern, veilig en praktisch. Door het ontbreken van drempels wordt de kans op vallen verkleind. Dit zorgt voor meer veiligheid voor iedereen, jong en oud!

Met name bij een groter formaat tegels is een ACO-douchegoot hiervoor de ultieme oplossing.

Een inloopdouche kan eenvoudig worden aangepast aan de grootte van de badkamer en een ander groot voordeel is dat een inloopdouche veel ruimtelijker oogt dan bijvoorbeeld een douchecabine. Vergeet daarbij zeker niet dat een inloopdouche ook nog eens makkelijker te reinigen is!  Het feit dat een inloopdouche geen drempel heeft kent ook zijn nadelen.  Als water niet goed wegloopt bestaat het risico dat de hele badkamervloer onder water komt te staan en dat is uiteraard niet de bedoeling! Daarom is een juist ontwerp van de afwatering cruciaal zodat het zo snel mogelijk wordt afgevoerd. Met name bij een groter formaat tegels of natuursteen is een ACO-douchegoot de ultieme oplossing. Hierbij hoeft het geadviseerde afschot van 2% slechts in één richting gemaakt te worden.

Een douchegoot kan, ten opzichte van een put, over een grote breedte water opvangen. Mocht er toch water op de vloer blijven staan, dan is het stankslot eenvoudig uit te nemen en te reinigen en zijn de problemen snel opgelost. Er is een grote variatie in douchegoten. Laat je goed informeren over welke ACO-douchegoot je het beste kunt toepassen!

Bekijk het assortiment