Productnieuws

Handhygiëne en waterbesparing

De coronapandemie heeft ertoe geleid dat we vaker en langer onze handen wassen. Hierdoor is het waterverbruik in publieke ruimten aanzienlijk toegenomen. Met mechanische of elektronische zelfsluitende kranen kunnen we niet alleen water besparen, maar optimaliseren we ook de handhygiëne.

De meerprijs bij aankoop van een mechanische of elektronische zelfsluitende kraan van DELABIE kan al terugverdiend worden in slechts enkele maanden. De waterrekening wordt immers beperkt dankzij de debietbegrenzers en de zelfsluiting. Sensorkranen, zoals de TEMPOMATIC 4 elektronische kraan, die alleen worden geactiveerd wanneer de handen worden waargenomen en uitgeschakeld wanneer er geen aanwezigheid wordt gedetecteerd, zullen het verbruik nóg verminderen (tot 90 % besparing ten opzichte van traditionele mechanische kranen).

Bijvoorbeeld: Een bar, met 2 mechanische zelfsluitende wastafelkranen zoals de TEMPOSOFT 2 kraan met een debiet van 3 liter per minuut en zelfsluiting na 7 seconden, die gemiddeld 50 keer per dag gebruikt worden gedurende 200 werkdagen, bespaart 82 m³ water per jaar of € 164 (aan een gemiddelde prijs van € 2 per m³).

Naast waterbesparing garanderen de zelfsluitende kranen ook een optimale hygiëne. Doordat er geen manueel contact is met de kraan na het spoelen van de handen kunnen eventuele bacteriën aanwezig op de hendels niet overgedragen worden via de handen. Bovendien zijn de elektronische kranen uitgerust met een antibacteriële periodieke spoelfunctie: elke 24 uur na het laatste gebruik vindt een automatische spoeling plaats, om stilstaand water te voorkomen wanneer de kraan niet regelmatig gebruikt wordt.