Productnieuws

Hoe zuinig is een Quooker?

Ook op zoek naar manieren om energie te besparen? De oplossing kan in een klein hoekje zitten. Namelijk je keukenkastje. Als je daar een Quooker-reservoir neerzet, kun je je energie- en waterverbruik flink terugbrengen. 

We horen je denken: een Quooker, dat is toch vooral een gemaksproduct? Bedoeld om het leven efficiënter en comfortabeler te maken? Is het ook, maar niet alléén. Want wie een Quooker aanschaft, maakt vooral ook een zeer duurzame keuze. Een Quooker verbruikt namelijk maar heel weinig energie. Dat komt doordat het reservoir met kokend water zó goed geïsoleerd is, dat er slechts 10 watt nodig is om het water boven het kookpunt te bewaren. Let wel, dat is nog minder dan je internet modem.

Verbruik minder water

Ook kun je met een Quooker elke dag water besparen. Doordat je nooit méér dan de gewenste hoeveelheid kokend water tapt, gaat er geen druppel verloren. Dat is bij een waterkoker wel anders. Vaak kook je veel meer water dan nodig. Of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je het later opnieuw aan de kook moet brengen. Zonde van de energie!

Verspil geen warm water

Met het COMBI-reservoir, dat gewaardeerd is met energielabel A, ben je helemaal verantwoord bezig. Dit reservoir levert niet alleen kokend, maar ook warm water. Dat betekent dat je het water nooit meer hoeft te laten stromen, tot je warm water hebt. Het is er gewoon meteen.

Tip: Als je met behulp van je Quooker een paar kruiken vult, kun je de verwarming op de slaapkamers uit laten!

Doe de bespaarcheck

Wil je weten hoeveel water en energie je kunt besparen, en wat dit betekent voor jouw portemonnee? Doe dan de Bespaarcheck. Binnen een minuut zie je wat jouw huishouden verbruikt en met een Quooker-systeem kan uitsparen.

Bekijk het assortiment