Productnieuws

Nieuw: RHEINZINK GRANUM basalte: antraciet zwart zink

GRANUM basalte is de nieuwste oppervlaktevariant in het RHEINZINK assortiment. GRANUM basalte is antraciet-zwart gefosfateerd zink dat perfect in moderne architectuur past en zeer goed te combineren is met pure materialen zoals hout, natuursteen en glas. De antraciet zwarte laag geeft een compleet nieuwe dimensie aan zink. GRANUM basalte heeft een lange levensduur en is volledig recyclebaar. Zowel daken, gevels, dakgoten en hemelwaterafvoerbuizen kunnen in deze kleur worden uitgevoerd. Dit complete assortiment is nu verkrijgbaar bij Gévier.

Hemelwaterafvoer

Er is een breed assortiment aan hemelwaterafvoerproducten leverbaar in GRANUM basalte. Dakgoten zijn verkrijgbaar als mastgoot in de modellen M280 en M333, waardoor met de trechteruitloop een mooie en soldeerloze verbinding met de HWA-buis gemaakt kan worden. De HWA-buis is verkrijgbaar in de diameters 80 en 100 mm. De beugels zijn gecoat in een bijpassende RAL-kleur. Er zijn diverse vergaarbakken verkrijgbaar, waaronder de stilistische vergaarbak Kubus.

Maatwerk

Naast het standaard assortiment hemelwaterafvoer zijn ook maatwerk afdekkappen, dakgoten, zijwangen en andere maatwerkprofielen leverbaar in GRANUM basalte. Dit geldt ook voor projectmatige toepassingen zoals felsdaken en gevels.

Eigenschappen

De zwarte matte oppervlak wordt bereikt door het fosfateren van het materiaaloppervlak. Deze fosfaatlaag zal in de loop der tijd een natuurlijke patinavorming gaan vormen, hierdoor wordt het donkere oppervlak van RHEINZINK-GRANUM basalte lichter. Lees meer over de eigenschappen in de brochure ‘Materiaaleigenschappen RHEINZINK’