Productnieuws

Quooker, de kraan die alles kan

De Quooker-kraan:  in één op de drie nieuwe keukens wordt hij inmiddels geplaats. Maar ook steeds meer mensen beseffen dat ze niet hoeven te wachten op een nieuwe keuken om te kunnen genieten van kokend, gekoeld en bruisend water uit één kraan.

Kansen voor installateurs

De vervangingsmarkt voor kranen groeit en steeds meer installateurs plaatsen Quookers in nieuwbouw- en renovatieprojecten en natuurlijk ook op basis van losse aanvragen van consumenten. De Quooker biedt dat stukje extra comfort in de keuken. Natuurlijk thee en koffiezetten maar ook het koken van aardappelen, groente, rijst, noem het maar op. En wat te denken van het ontvellen van tomaten, het steriliseren van babyflesjes fabriceren van de lekkerste limonades en cocktails. Met een Quooker gaat het allemaal sneller en gemakkelijker.

Bespaar energie en water

En, niet geheel onbelangrijk, ook duurzamer. Quooker past de techniek van hoogvacuümisolatie toe. Het Quooker reservoir moet worden gezien als een thermosfles waarin het kokende water op 108˚C wordt bewaard en nauwelijks afkoelt. Dit is de reden waarom het maar 10W energie kost om het water op temperatuur te houden. Dat is nog minder dan het verbruik van de router voor je wifi.

Het Quooker-COMBI reservoir is  de meest energiezuinige warm- en kokendwatervoorziening in de keuken en de perfecte vervanger voor de traditionele keukenboiler. Omdat de COMBI niet wordt aangesloten op de warmwaterleiding kan deze vervallen, is er direct warm water beschikbaar (koud water uit de leiding wordt gemengd met kokend water uit de Quooker) en behoort leidingverlies tot het verleden. Met een warmtepompsysteem vormt Quooker een ideale combinatie. De gehele inhoud van het voorraaadvat kan gebruikt worden in de badkamer.

Is er wel een warmwaterleiding aanwezig en kan die niet veilig worden afgedopt dan is het COMBI+ reservoir de beste keuze. Het COMBI+ reservoir wordt aangesloten op de koud- en warmwaterleiding en mengt het afgekoelde water uit de warmwaterleiding met kokend water uit de Quooker waardoor  direct wam water kan worden getapt. Zodra het water uit de cv-ketel de kraan bereikt stopt de toevoer van Quooker water.

Met de Quooker CUBE kan direct gekoeld en bruisend water uit dezelfde Quooker-kraan worden getapt. Nooit meer naar de supermarkt voor flessen bruisend water. Goed voor het milieu want zo is er minder plastic nodig. 

Het populaire Quooker assortiment is natuurlijk verkrijgbaar bij Gévier.

Bekijk het assortiment