Productnieuws

Val biedt oplossingen voor compacte badkamers

Compacte badkamers vragen om intelligente oplossingen, om de beperkte ruimte optimaal te benutten zonder rommelig over te komen.

De SaphirKeramik wastafels die Laufen samen met designer Konstantin Grcic voor de badkamercollectie Val heeft ontwikkeld, gaan deze uitdaging op een nieuwe en innovatieve manier aan. Met hun fijne wanden nemen de wastafels van het innovatieve keramische materiaal nauwelijks ruimte in, waardoor de ruimte er vooral in kleine badkamers netter en overzichtelijker uitziet.

Functies geïntegreerd in de wastafel

Met Val gaat Laufen echter nog een stap verder: de extra ruimte in de wastafel wordt benut om nieuwe functies in de vorm van halfdroge planchetten te integreren - oppervlakken met fijne, driedimensionale structuren zijn immers een bijzonder kenmerk van SaphirKeramik. Dat biedt de gebruiker opbergruimte om zeep of cosmetica dicht bij de hand te houden en toch voldoende bassinvolume. Een andere slimme oplossing is de handdoekbeugel die is afgestemd op de vorm van de wastafel, die ook verkrijgbaar is. Ze worden eenvoudig met de ankerschroef van de wastafel aan de wand bevestigd.

Hoogwaardige kranen ronden het Val-assortiment af

Speciaal voor Val biedt Laufen een complete serie premiumkranen aan. De elegante wastafelkranen ogen slank en licht en passen perfect bij het dunwandige SaphirKeramik van de wastafels. Praktische details zijn onder andere de energiebesparende koudstartfunctie en het ontbreken van een rozet, waardoor het reinigen van de kraan en het keramiek veel eenvoudiger is.