Productnieuws

AJAX Duo-haspelwagen

In steeds meer distributiecentra en magazijnen in Nederland wordt de AJAX Duo-haspelwagen van Chubb Fire & Security toegepast. Deels veroorzaakt door de groeiende economie en de grote vraag naar opslagcapaciteit door internet bedrijven.

Een haspelwagen biedt uitkomst in situaties waarbij het blussen van een brand in hoge mate wordt belemmerd door de omvang en/of situering van een gebouw of bij locaties waar de haspel een grote afstand moet kunnen overbruggen.

De AJAX haspelwagen is uitgevoerd met een brandslanghaspel en een groot toevoerhaspel die aan de waterleiding kan worden gekoppeld. De Duo-haspelwagen is in staat om met gemak een grote afstand te overbruggen, waarbij de haspel eenvoudig uitgelopen kan worden zonder de hele slanglengte te moeten meeslepen.

Voor meerdere toepassingen inzetbaar

Een haspelwagen biedt uitkomst in situaties waarbij het blussen van een brand door de brandweer in hoge mate wordt belemmerd door de omvang en/of situering van een gebouw of bij locaties waar de haspel een grote afstand moet kunnen overbruggen.

De Ajax Duo-haspelwagen is een goede aanvulling op andere brandbestrijdingsmiddelen, het kan ook uitstekend worden ingezet bij reinigings- of onderhoudswerkzaamheden. De Ajax Duo-haspelwagen is circa 60 cm breed en kan eenvoudig door iedere deur worden gemanoeuvreerd. Voor reiniging – of onderhoudswerkzaamheden kan de wagen uitgeleverd worden met een slijtvaste uitwendige oliebestendige “Black Duty” haspelslang.

Voor binnen- en buitengebruik

Door de volledig verzinkte constructie kan de wagen ook buiten worden toegepast. De Duo-haspelwagen is door Kiwa beproefd op weerstand tegen inwendige druk, sterkte, volumestroom en worplengte. Deze Duo-haspelwagen onderscheidt zich vooral door de robuustheid en kwaliteit van de gebruikte materialen. Voor het gebruik van de haspelwagen met grote slanglengte wordt naar wens een trekkrachtontlasting bijgeleverd. Dat zorgt ervoor dat er geen kracht op de afsluiter en het leidingwerk op de muur komt tijdens het uitlopen van de duo-haspelwagen.

Specificaties

  • Heavy Duty verzinkt stalen binnenwerk met gelagerde as en messing watervoerende delen
  • Plaatstalen haspelbladen, elektrolytisch verzinkt, poedergecoat rood RAL3000
  • RVS haspelframe, roodgelakt RAL3000
  • Vol rubberen banden met rollagers
  • Werkdruk max.12 bar
  • Brandslanghaspel, met versterkt haspelblad, voorzien van inklapbare handgreep
  • Eurojet® straalpijp voorzien van rubberen stootring
  • Onderstel met verzinkt stalen buis, polyester gecoat RAL3000

Slangopname

Artikelnummer

Toevoer

Haspel

Bladiameter (mm)

Afmetingen
bxhxd in mm

Slang EN694

Slang

Black Duty

45m 1”

15 ¾”

525/525

600x1170x1060

614515

814515

70m 1”

15 ¾”

700/525

600x1170x1060

617015

817015