Productnieuws

HENCO leidingsystemen geven iedere badkamer

Jaarlijks realiseren professionals tienduizenden badkamers met HENCO buizen en fittingen, meestal weggewerkt achter prachtige wand - en vloertegels. Uiteraard telt voor de eindgebruiker vooral het visuele aspect.

Maar wat er onder de vloeren en achter de wanden gebeurt … dat garandeert het comfort van een warm bad of douche. En dat kan alleen de monteur met zijn kennis en de kracht van de HENCO leidingsystemen garanderen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid vormen de basis

De systeembuizen van Henco zijn bewezen de allerbeste in hun soort. Denk maar aan de vernette buis die hogere watertemperaturen garanderen, de dikste aluminiumkern overlangs stuik gelast én dus mechanisch sterk, zeer buigzaam en uitermate fijn te verwerken. De kunststof (PVDF) fittingen van HENCO vormen verder het breedste assortiment. En dat staat borg voor een efficiënte montage, 100% corrosievrij en zo dus ook onbeschermd te verwerken in stortvloeren en wanden.

Bij het renoveren van badkamers spelen ook andere elementen een belangrijke rol zoals de HENCO overgangsstukken op bestaande leidingsystemen. HENCO typen 36P vormen dan weer een compleet assortiment persfittingen van Henco pers op koper. Een passende oplossing voor elke technische uitdaging…

Sanitaire installaties zonder fittingen in vloeren en wanden? Uniek mogelijk gemaakt door de HENCO EK-verdeler

Het unieke Henco EK- verdeler systeem voor sanitaire toepassingen zorgt er zelfs voor complete installaties te kunnen uitvoeren zonder gebruik van fittingen! Ieder tappunt (warm en koud) wordt namelijk vanuit de verdeler gevoed door een eigen leidingsectie. En dat komt de flow en balans in de installatie ook ten goede. Vraag de vertegenwoordigers van Henco om meer informatie!

Efficiënte montage? HENCO heeft altijd een passende oplossing

Een badkamer bestaat uit verschillende opbouwlagen, met name voor de wanden. Die bestaan uit beton, kalksteen (blokken), metalstud, betimmeringen met gipsplaten en tegenwoordig ook steeds vaker geprefabriceerde uitvoeringen. Voor een efficiënte montage kiest de installateur weloverwogen de juiste mogelijkheden uit. Of hij muurplaten, muurplaatbruggen in betonnen wanden of in metalstud wanden moet maken, dat verschilt behoorlijk. Henco kent in messing en PVDF al 5 verschillende hoogtematen in muurplaten, welke los geleverd…of op muurplaatbruggen gemonteerd kunnen worden. In deze varianten is in elke wand de juiste uitvoering toe te passen. Uitermate efficiënt!

Goed gereedschap is het halve werk

Het plaatsen van leidingsystemen vereist ook bijpassende gereedschappen om de installatie tot in perfectie aan te brengen. Buiggereedschappen die de kortste bochten van 0 tot 180 graden kunnen maken, handige kalibreergriptangen, meesterlijke buigrichters, makkelijk te hanteren persgereedschappen, Presschecker waarmee op ieder moment een steekproef persing gemaakt kan worden… alles verkrijgbaar in het Henco assortiment.