Productnieuws

Het complete Henco assortiment

Persovergangstukken naar metalen of koperen buis, muurplaatbruggen, vlakdichte koppelingen, reparatiekoppelingen en afperspluggen. Bij Gévier is een breed assortiment Henco uit voorraad leverbaar.
 

Persovergang Henco naar metaal/koper

De types 36P (voor water) en 36PG (voor gas) zijn persovergangstukken van Henco buis naar metalen of koperen buis.  Ze zijn geschikt voor perscontouren zowel M-profiel als V-profiel.  Dit zijn ideale overgangsstukken die in tegenstelling tot knelverbindingen op onbereikbare plaatsen toegepast mogen worden.

Universele ‘muurplaatbruggen’

Deze 3 mm dikke muurplaatbrug uit gegalvaniseerd staal kan voor diverse toepassingen worden gebruikt: douche- & badkranen, onderbouw en een stevige verankering achter holle wanden. Dit artikel bestaat in 2 varianten en kan gebruikt worden in combinatie met 7 verschillende types muurplaten uit het Henco gamma, waardoor de keuze voor de juiste hoogte steeds mogelijk is.

 

Vlakdichtende koppelingen

Henco heeft zowel rechte als haakse uitvoering van vlakdichtende koppelingen.  Deze zijn uitermate geschikt voor montage van allerhande appendages/apparaten snelle in -en uitbouw.

Reparatiekoppeling

Hopelijk hoeft u nooit beroep te doen op de reparatiekoppeling van Henco.  Maar mocht u toch bestaand leidingwerk doorboren of spijkeren, dan hebben we 2 types reparatiekoppelingen in het Henco gamma om het probleem op te lossen.  Met type 52P en 53PK kunnen leidingen van 16 mm tot en met 63 mm hersteld worden.

Afpersplug

Voor het afpersen van de buis heeft Henco meerdere oplossing, maar we zetten graag even onze kunststof afpersplug voor Henco buis in de kijker.  Ze bestaan in de varianten 16 en 20 mm.  Ze zijn zeer eenvoudig in gebruik.  Ook al zijn ze niet geschikt als definitieve, langdurige afsluiting, ze kunnen maximum 3 maanden bij een constant druk van 10 bar toegepast worden.