Productnieuws

RHEINZINK PRISMO brengt kleur in ieder ontwerp

Nieuw in het RHEINZINK assortiment: RHEINZINK PRISMO. Met zes op de natuur geïnspireerde kleuren biedt PRISMO vele ontwerp-opties. Het materiaal is geschikt voor het bekleden van daken, gevels, dakkapellen en andere gebouwdelen. De unieke eigenschappen van RHEINZINK, zoals de flexibiliteit, levensduur en het natuurlijke uiterlijk blijven ook bij PRISMO behouden. PRISMO is de nieuwe kleurrijke productlijn van RHEINZINK die kleur brengt in ieder ontwerp!

Kleurrijk

Als basismateriaal voor PRISMO wordt RHEINZINK GRANUM skygrey gebruikt. Skygrey heeft een mat oppervlak met een duidelijke walsstructuur. Hierop wordt een semi-transparante kleurcoating aangebracht. Deze coating geeft een uniek kleureffect en laat tegelijkertijd de onderliggende zinkstructuur zien.   

Zes kleuren

RHEINZINK PRISMO is verkrijgbaar in zes kleurtinten: gold, brown, red, green, blue*  en black*. Het materiaal is toepasbaar als dak- en gevelbekleding (fels, roeven of losangesysteem) maar ook als dakrand, dakkapel, boeideel en omkadering van kozijnen.

Coating

De kleurcoating is zeer duurzaam en is uitstekend te vervormen zonder dat de kwaliteit van deze laag wordt aangetast: het materiaal kan zonder problemen gevouwen, geknipt en gebogen worden. De coating zelf zal niet doorpatineren en is ten opzichte van de prePATINA productlijn, een stuk stabieler en kleurvaster. Het materiaal blijft volledig recyclebaar.

Laat u ook inspireren en vraag kleurmonsters aan. Dit kan via deze link.

*RHEINZINK-PRISMO blue en black zijn leverbaar met een minimale afname van 5000 kg, dit is ca. 800 m2 dak- of gevelvlak.