Productnieuws

Schell elektronische kranen - goed voor het milieu en voor het oog

Legionellapreventie en waterbesparing zijn vaker een thema’s in eigen huis. Na een lange vakantie moet eigenlijk het hele leidingsysteem grondig gespoeld worden, om zeker te gaan dat de kwaliteit van het water is gewaarborgd. Dat is meestal een handmatige klus die veel tijd en water vergt. Elektronische kranen spoelen automatisch en doen dat op een zuinige manier. Ze gebruiken alleen zoveel water als nodig. Schell is een armaturenspecialist uit Duitsland die een hele reeks elektronische oplossingen voor de badkamer biedt, die hygiëne en veiligheid van water weten te waarborgen, waardoor de badkamer altijd een veilige oase is.

De elektronische wastafelkraan

De SCHELL Xeris E-Thermostaat is een elektronische wastafelkraan, die dankzij innovatieve elektronische technologie niet alleen voor hygiëne, veiligheid en maximaal comfort zorgt, maar ook voor een bewust, duurzaam gebruik van water en energie. Dat is te danken aan de netwerkmogelijkheden, die bijvoorbeeld integratie in het waterbeheersysteem SWS mogelijk maken en het feit dat de kranen individueel programmeerbaar zijn. De functies omvatten bijvoorbeeld de programmering van tijdsafhankelijke stagnatiespoelingen, automatische thermische desinfectie, kraangroepen en gegevensregistratie.

Dubbel veilig

Een ander opvallend onderdeel is de geïntegreerde thermostaat. De thermostaat zorgt voor warm watercomfort vanaf de eerste seconde - zonder dat er eerst koud water uit de kraan komt. De geïntegreerde temperatuurbegrenzer voorkomt watertemperaturen boven 38°C en beschermt zo tegen brandwonden. Een automatische beveiliging sluit binnen een seconde de heet watertoevoer af als de toevoer van koud water stopt.

Fraai ontwerp

Met afgeronde lijnen en fraaie geometrische vormen heeft het Keulse ontwerpteam van Uwe Spannagel de Xeris-armaturen een karakteristiek uiterlijk gegeven. Onderscheidend is de licht gebogen kraanmond, waardoor het water goed afgevoerd wordt. Het gladde chroom biedt weinig houvast voor kalk of vuil. Duurzame materialen, de lichte bediening en de brede, zacht borrelende waterstraal geven deze armaturen een uitstraling met hoge kwaliteit. De armaturenlijn voor wastafels bestaat uit maar liefst 32 uitvoeringen. Er zijn zelfsluitende kranen, elektronische varianten met handsfree bediening, uitvoeringen voor koud water, mengkranen en thermostatische uitvoeringen; allemaal in drie maten: klein, middelgroot en groot. Daardoor past Xeris moeiteloos in elke badkamer.