Productnieuws

S&P: Nieuwe standaard voor badkamerventilatoren

Met de introductie van de nieuwe SILENT DUAL badkamerventilatoren zette Soler & Palau, marktleider op het gebied van badkamerventilatoren, een nieuwe standaard. Waar je voorheen vooraf je keuze moest bepalen voor een uitvoering aan/uit, óf aan/uit met nalooptimer, óf met hygrostaat, óf met bewegingssensor, of … biedt de SILENT DUAL alle oplossingen in 1 apparaat.

De SILENT DUAL-serie is voorzien van een hygrostaat (vochtsensor), een bewegingssensor én keuze voor automatisch programma aan/uit of laag/hoog.

De SILENT DUAL heeft als eerste op de markt een adaptieve, oftewel zelflerende hygrostaat aan boord. Waardoor de hygrostaat onderscheid maakt tussen geringe veranderingen in de relatieve vochtigheid (RV) in de atmosfeer, en veranderende RV door douche- of bad-gebruik. De ventilator zal dus niet ongewenst tijdens koude vochtige nachten aanslaan, maar alleen als het nodig is: ventileren om badkamer droog en toilet fris te houden.

Daarnaast de nalooptijd instellen: 2 of 15 minuten nalooptijd, zodat na gebruik van toilet of douche de ruimte altijd fris en droog achterblijft.

Het installeren is ook eenvoudig: geen schakeldraad om op de lichtschakelaar aan te sluiten, zoals bij vele bestaande versies wel het geval is.

Zoals van S&P verwacht mag worden, zijn ook deze ventilatoren fluisterstil. Het meest gevraagde type SILENT DUAL-100 (capaciteit 90 m3/h): maximaal 26,5 dB(A).