Productnieuws

We geven om elke druppel water

GROHE’s DNA bestaat uit vier fundamentele pijlers, namelijk kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid. Duurzaamheid is zodoende een integraal en daarmee essentieel onderdeel van GROHE’s bestaan. GROHE streeft voortdurend naar een volledige duurzame benadering op gebied van processen en producten maar ook in de keuze van leveranciers.

CO2 -neutraal produceren

GROHE heeft een CO2-neutrale productie gerealiseerd. Deze belangrijke mijlpaal is een gevolg van de betrokkenheid op de lange termijn met betrekking tot milieu en duurzaamheid. GROHE houdt zich, als onderdeel van de LIXIL Group, intensief bezig om tegen 2050 de CO2- uitstoot van woningen, lifestyle-oplossingen en activiteiten tot nul te reduceren. Daarnaast is het GROHE’s missie om in de loop van 2021 volledig plasticvrije productverpakkingen te realiseren. Tot op heden konden ongeveer 21 miljoen stuks plastic productverpakkingen worden verwijderd of vervangen voor duurzame alternatieven.

Meer duurzaamheid met waterbesparende producten

Bespaar water. Bespaar energie. Behoud bronnen. Wat klinkt dat vervelend en somber! Toch bewijzen veel van de baanbrekende technologieën van GROHE dat een gevoel van verantwoordelijkheid verkwikkend kan zijn - niet alleen voor het milieu, maar ook voor de gebruiker. GROHE heeft namelijk een reeks slimme waterbesparende technologieën ontwikkeld die minder water verbruiken zonder dat ingeleverd hoeft te worden op comfort. Denk bijvoorbeeld aan de GROHE EcoJoy-technologie dat beschikbaar is op tal van thermostaten en douchesystemen in verschillende stijl- en prijssegmenten. Met de GROHE EcoButton wordt het waterverbruik automatisch gereduceerd tot wel 50%. Een simpele toepassing die men aan het denken zet voordat er meer water wordt verbruikt. GROHE SilkMove® ES (Energy Saving) technologie zorgt niet alleen voor een soepele bediening, maar zorgt ook voor het spaarzaam omgaan van water en energie. De middenpositie van de greep geeft geen gemengd maar alleen koud water. Op deze manier wordt onnodig warm watergebruik tegengegaan.

Wil je meer informatie over de waterbesparende technologieën en producten van GROHE? Ga dan naar green.grohe.nl en lees de tips die helpen water en energie te besparen