Historie

Gévier drijft al meer dan 75 jaar op de passie voor sanitair. Een passie die teruggaat tot 1937; het jaar waarin groothandel Dales Sanitair startte in de regio Doetinchem en uitgroeide tot een landelijke speler.
 

Als groothandel in sanitair en installatiemateriaal in Doetinchem groeide Dales Sanitair uit tot landelijke groothandel, met vestigingen in Tilburg, Utrecht en Nijmegen.

Technische Handelsonderneming Gévier BV werd opgericht in 1978 als groothandel in sanitaire artikelen en centrale verwarming. Vanuit standplaats Goes groeide ook Gévier uit tot een landelijke speler in de markt, met vestigingen in Rotterdam, Bunnik en Drachten.

GévierDales

In 2012 kreeg ons bedrijf de huidige vorm toen groothandel Gévier en Dales Sanitair de handen ineen sloegen. De rijke historie van beide bedrijven vonden hun weg in de naam van het bedrijf; GévierDales.

Perfecte symboliek voor rijke historie

De passie voor sanitair was de verbindende factor. Deze verbinding was ook de reden dat twee bedrijven snel één geheel werden. Eén geheel vraagt om één krachtige en eenduidige naam.

En zo geschiede het dat de groothandel met passie voor sanitair in 2020 de naam Gévier aannam. Niet in de oude rode Gévier-kleur, maar in het Dales-blauw.

De perfecte symboliek van de lange en rijke geschiedenis van ons bedrijf.