Prefabricage blinde bevestiging spiegel bespaart veel tijd

Sinds kort worden op de afdeling Prefabricage (Prefab) van Gévier in Doetinchem ook blinde bevestigingen op spiegels gemonteerd. Een nieuwe activiteit van de afdeling die normaal gesproken vooral druk is met bijvoorbeeld het voormonteren van wastafels, toiletzittingen of inbouwreservoirs.

Al meer dan vijf jaar verzorgt de afdeling tal van prefab-oplossingen voor de installatie- en sanitairbranche. ,,Het specifieke verzoek voor de spiegels kregen we van een van onze klanten die een klus heeft voor 96 appartementen in Spijkenisse’’, vertelt Luc Peelen, Hoofd Prefabricage en Projectlogistiek. ,,Het is best een secure opdracht, met het nodige risico. Gelukkig hebben we zeer bekwame medewerkers en de juiste omgeving om deze klus te klaren.’’

Het voordeel zit voor de klant deze keer niet zozeer in de voormontage. ,,Dat kan natuurlijk elke sanitair-installateur, want het is niet bijzonder moeilijk’’, meldt Peelen. ,,Het gaat hier vooral om de droogtijd. De plakstrip van de bevestiging aan de spiegel moet 24 uur uitharden. Dat moet ook gebeuren in de juiste omgeving en bij de juiste temperaturen. Je kunt je voorstellen dat als dat al in het voortraject door ons is gedaan, dit voor de installateur ter plaatse enorm veel tijd scheelt.’’

Assemblage-/Montagemedewerker Fred Reijers van de Prefab-afdeling ziet de vraag naar prefab in de sanitair-branche alleen maar groeien. ,,In deze tijd is snelheid vereist en daar kunnen wij bij helpen’’, vertelt Reijers. ,,We hebben hier alles bij de hand om snel te prefabriceren, wat de installateur uiteraard enorm ontlast.’’ Peelen knikt bevestigend. ,, Zodra bekend wordt dat we de blinde bevestiging van spiegels ook kunnen verzorgen, zal ook de vraag daarvan toenemen.’’

 

Voordelen van Prefab sanitair

  • Verhoging productiviteit: Prefabricage vermindert het aantal handelingen op de bouw, waardoor installateurs zich kunnen concentreren op installatiewerk en efficiënter kunnen werken.
  • Reductie van fout- en faalkosten: Prefab sanitair vermindert de kans op fouten en onvolkomenheden tijdens de montage, wat leidt tot kostenbesparingen.
  • Geen tijdverlies door overtollig verpakkingsmateriaal: Vooral bij prefab van inbouwreservoirs levert het weghalen van overbodig verpakkingsmateriaal enorm veel tijdwinst op.
  • Vermindering van beschadiging, verlies of diefstal: Levering in afsluitbare rolcontainers verkleint de kans op schade, verlies of diefstal van (sanitair)producten op de bouwplaats.