Koper van Gévier siert dak van luxe woningcomplex Residence Opduin in Noordwijk

Noordwijk aan Zee krijgt met Residence Opduin dit jaar een nieuw en luxe wooncomplex. Het dak is niet van zink maar van koper, geleverd door Gévier. Prefab vormt een van de kenmerken en voordelen bij de realisatie van deze elegant ogende appartementen in de duinen. De installateur Zink en Lood bespaart enorm aan tijd.

Midden in de duinen van Noordwijk aan Zee bouwt De Noordlander Groep Residence Opduin, een luxe wooncomplex van twee villa’s dat verbonden is met een glazen entreegebouw. Groothandel Gévier levert bij dit project maatwerk in koper, zoals goten, roevendaken, deklijsten en boeien. ‘Belangrijk bij de bouw is dat er veel prefab wordt gewerkt’, stelt Marco Bosch van Gévier. ‘Zo worden het roevendak en de boeien prefab bij ons in de zinkstraat gemaakt, zodat ze snel en vakkundig kunnen worden gemonteerd op de bouw. Wij prefabben wat normaal een loodgieter op het werk doet. In dit geval maken we aan de onderzijde een uitstansing en een omkanting. Ditzelfde doen we aan de bovenzijde. De baan aan de bovenzijde is waterdicht.’

Tijdwinst

De installateur van de goten is Zink en Lood, een eenmanszaak van Michel den Ouden die de klus in Noordwijk voltooit met zijn collega-vakman Leroy Koekkoek van 123dakgoot. Er wordt gewerkt met koper, omdat het uiterst duurzaam is en een exclusieve en luxueuze uitstraling heeft. Tevens is het beter bestand tegen de Noordwijkse zeelucht dan zink. ‘Ik laat alles geprefabt aankomen in Noordwijk. Normaal gesproken krijg je de banen kaal aangeleverd. Dan moet je op de steiger alles omkanten en omvouwen. Dat is veel werk. Daarom laat ik alle banen kant-en-klaar maken, waardoor je ze zo kunt plaatsen. Dat levert zo veel tijdwinst op. Bij dit project win ik wel een week aan tijd’, aldus Den Ouden.

Den Ouden levert een mal aan bij Gévier. ‘Aan de hand van de mal gaan wij aan de slag’, stelt Bosch. ‘We gaan eerst te rade bij onze leverancier Wentzel. Ze hebben kennis en voorschriften voor wat betreft de windbelasting. Meestal hebben we een dag of vier nodig om het klaar te maken. We leveren daarna of op de bouw of bij onze dichtstbijzijnde vestiging. In dit geval in Amsterdam.’

Advisering

De samenwerking tussen Zink en Lood en Gévier omschrijft Den Ouden als goed. ‘Ze weten waar ze het over hebben. Als ik iets teken, dan maak ik er een foto van en app deze door. Ze begrijpen wat ik bedoel. De communicatie en de uitvoering is goed en prettig. Ze adviseren ook. Dat is heel fijn. Bij dit project hebben we te maken met condensvorming onder de goten. Ze hebben advies gegeven om onder de goten structuurmatten te leggen, zodat een ventilatiekanaal ontstaat en verrotting van het koper en hout tegengegaan wordt.’

Bosch: ‘We hebben ook geadviseerd om de klangen in rvs uit te voeren, omdat koper het zink versneld zou afbreken. Verder hebben we advies gegeven over de windbelasting. Die is groot aan de kust, dus we hebben geadviseerd om de klangen dicht bij elkaar te zetten en eerder te veel dan te weinig te gebruiken’.

Bekijk de video

Residence Opduin

Heel vroeger was Noordwijk aan Zee een eenvoudig vissersdorp. Tegenwoordig wordt de badplaats gezien als mondaine en luxe, en herbergt het chique horeca en ruime villa’s. Het stranddorp is gebouwd op duinen aan de Noordzee, en in het zuiden van Noordwijk aan Zee ligt de villawijk De Zuid. Hier, op steenworp afstand van het brede Noordzeestrand, realiseert de Noorlander Groep een elegant ogend appartementencomplex. De omgeving is ruim en groen.

Residence Opduin bestaat uit twee vrijstaande villa’s van drie verdiepingen hoog, die met een glazen entreegebouw met elkaar in verbinding staan. Het complex bevat twee type woningen. Type Middenduyne, met een oppervlakte variërend tussen de 264 en 297 vierkante meter en uitgevoerd in witte en beige tinten natuursteen, heeft een dak van leisteen met roodkoper van de dakkapellen. Type Opduin is groter met oppervlaktes van 360 tot 377 vierkante meter en bevat gevel- en leisteen. Opduin heeft een zonligging op het zuiden. Alle appartementen zijn ver voor de realisatie van de bouw al verkocht.

Residence Opduin heeft een inpandige parkeervoorziening. Vanuit de garage gaat de lift rechtstreeks naar het eigen appartement. Elke woning beschikt over drie brede parkeervakken en een royale berging.

De realisator van Residence Opduin is De Noorlander Groep, ook bekend van het fameuze Grand Hotel Huis ter Duin iets verderop. De Noorlander Groep kenmerkt zich door te ondernemen op het hoogste niveau, waarbij gastvrijheid, betrouwbaarheid, loyaliteit en kwaliteit vooropstaan.