Productnieuws

SCHELL Modus Wall, de alles in één wandkraan

De laatste toevoeging binnen de Modus serie is de wandkraan. Met de nieuwe contactloze kranen MODUS E biedt SCHELL optimale hygiënische antwoorden voor de gevraagde specifieke eisen in openbare gebouwen. Robuuste metalen lichamen, betrouwbare infraroodtechniek, stagnatiespoelmogelijkheden en energiebesparing.

De behuizing bevat de elektronica, magneetklep, voeding en afsluiter. De kraan is eenvoudig te monteren op de muurplaat en verzorgt, indien gewenst, een 24 uur spoeling van 30 seconden. Op deze manier is het tappunt altijd voorzien van vers water.

De SCHELL Modus Wall is leverbaar in twee lengte maten zodat het vrijwel altijd te combineren is. 

Robuust design voor veeleisende plaatsen

Veiligheid is betreffende drinkwater hygiëne extreem belangrijk en wettelijk geregeld. De modellen van de MODUS E lijn geven bescherming aan de gezondheid van de gebruiker. Het robuuste design zorgt voor probleemloze uitrusting op veeleisende plaatsen

Bescherming van de gezondheid door contactloze werking

Uit hygiënisch oogpunt zijn contactloze kranen de beste keuze, daar aanraking van de kraan vermeden wordt. De waterstroom start volautomatisch, van zodra zich een hand in de detectiezone van de sensor bevindt en stopt zodra de handen uit de zone zijn. Zo wordt het risico door contactinfectie aanzienlijk verminderd en draagt men bij tot de gezondheid van de gebruiker.

Beveiliging van het drinkwater dankzij stagnatiespoeling

Specifiek in (half-) openbare gebouwen kan het omslachtig zijn het drinkwater zuiver te houden in de waterleidingen daar op bepaalde plaatsen en tijdstippen stagnatie kan optreden in de leidingen. Bijvoorbeeld bij schoolvakanties, buitengebruikstelling door Lock-down of lage frequentie in gebruik door thuiswerk. Dankzij een geïntegreerde stagnatiespoeling ondersteund de MODUS E de veiligheid voor een goede drinkwater hygiëne.

Beveiliging van de functionaliteit door vandaalveilig design

In openbare gebouwen komt vandalisme steeds voor. Dankzij de robuuste metalen uitvoering en het design is de kraan extra beveiligd. Bovendien is de infrarood-techniek uitgerust met een blokkeerveiligheid, indien de sensor afgedekt wordt met bv kauwgum, dan zal de waterstroom automatisch afgesloten worden.

Klik hier voor meer informatie

Bekijk alle MODUS-kranen