Productnieuws

Bespaar energie en water met Quooker

Als je denkt dat Quooker-kraan een energieverslinder is, dan heb je het mis. Met een Quooker-kraan in de keuken kan juist energie en water worden bespaard. Lees hier hoe dat zit. 

Hoogvacuümisolatie 

Het Quooker-reservoir is gemaakt met de techniek van hoogvacuümisolatie. Het Quooker-reservoir is hierdoor extreem goed geïsoleerd en is er nauwelijks sprake van warmteverlies. Hierdoor kost het slecht 10W energie om het water een etmaal op 108˚C te bewaren. Dat is zelfs nog minder dan het verbruik van een wifi-router. Met een Quooker tap je altijd de exacte hoeveelheid kokend water. Dat is bij het gebruik van een waterkoker wel anders. De maximale besparing bereik je met het Quooker COMBI-reservoir. Dit reservoir is voorzien van energielabel-A en heeft de functie van keukenboiler. Dit reservoir hoeft alleen op de koudwaterleiding te worden aangesloten.. Het koude leidingwater wordt gemengd met het kokende water uit het COMBI-reservoir. Hierdoor hoef je niet te wachten op warmwater en wordt leidingverlies voorkomen. En je gasverbruik zal dalen omdat je warmwatervoorziening in de keuken is losgekoppeld van je cv-ketel 

Bereken het zelf met de bespaarcheck 

Wil je weten hoeveel je zelf weten hoeveel je kan besparen of het uitrekenen voor jouw klant in zijn of haar concrete situatie? Doe dan de bespaarcheck op quooker.nl/besparen en je weet het binnen één minuut. 

Bekijk het assortiment