Productnieuws

De Henco buis: Simpelweg de beste buis die er bestaat!

Het is de superieure kwaliteit en de unieke eigenschappen waardoor de Henco buis zich de allerbeste buis mag noemen die op de markt verkrijgbaar is. Dat is niet slechts een mening gebaseerd op feiten, maar ook die van de meeste kritische en objectieve ambassadeurs, de installateurs.

Sinds de oprichting in 1992 is het juist deze unieke buis welke Henco objectief onderscheid en de kwalitatieve graadmeter is voor alle andere Henco producten. Bij de ontwikkeling van deze buis is volop ingezet op het verkrijgen van de beste kwaliteit en eigenschappen, deze hebben zich al dertig jaar in de praktijk bewezen.

Bewezen kwaliteit is wat Henco standaard noemt

Slechts het toepassen van de hoogste grondstof gradatie HDPE is voor Henco niet voldoende. Henco beschikt over een vernettingsbunker waardoor de buis door een intensieve elektronenstraling in kwaliteit en duurzaamheid naar het allerhoogste niveau gebracht wordt. Deze fysische vernetting staat borg voor een zeer lange levensduur van de Henco buis. Hierdoor garandeert Henco hogere warmwater circulatie temperaturen dan menig andere fabrikant durft aan te bieden. Wist u dat de aluminium binnenkern van Henco Standaard buizen vanaf de buismaat 14 mm wel 0,4 mm dik is. Dat is dubbel zo dik als wat u doorgaans op de markt vindt! En juist de dikte van het aluminium bepaalt 80% van de buis stabiliteit. Daarnaast is ook de afschuifsterkte van de hechtlagen maar liefst 3,5x sterker dat de norm voorschrijft. Deze eigenschappen maken van de Henco Standaard buis, juist een kwalitatief superieure buis.

Voor iedere situatie

Niet alleen de superieure eigenschappen maken dat de Henco buis zeer breed inzetbaar is, maar ook het breedste assortiment unieke fittingen en gereedschappen zorgt ervoor dat u in alle situaties uit de voeten kunt.

180° buigen? Geen enkel probleem
De buiggereedschappen zorgen voor een minimale buigradius! Dat bespaart kosten, tijd en geeft de installatie een meer professioneel uiterlijk.

Voor het verwerken van de HENCO meerlagenbuis zijn een aantal handige gereedschappen ontwikkeld. Met de buisrichter realiseer je bijvoorbeeld een perfect starre rechte buis voor zichtwerk oplossingen.

Welke voordelen heeft de Henco meerlagenbuis?

 • Hoge temperatuur belasting
  Door het toepassen van hoge densiteit polyethyleen voor de binnen -en buitenbuis, welke beide fysisch zijn vernet (C-methode), is een hoge temperatuur belasting gewaarborgd.
 • Mechanisch sterk
  De aluminium kern is dikker dan gemiddeld en bepaalt voor 80% de mechanische sterkte van de buis, hierdoor is de buis minder kwetsbaar tijdens de verwerking in het bouwproces.
 • Korte buigradius
  De aluminium kern wordt stomp gelast, hierdoor zal bij een kleine buigradius de aluminium kern zijn vorm en functie behouden.
 • Breed assortiment
  Met een buitendiameter van 14mm tot 90mm biedt het assortiment altijd een passende oplossing. Varianten voorzien van isolatie of mantelbuis zijn rijkelijk beschikbaar.

Hierdoor is deze buis toepasbaar voor de meest veeleisende en verschillende toepassingen.
 

Bekijk het assortiment