Productnieuws

Duurzaam functioneel design

Kies voor een toiletzitting die de badkamer wat extra pit en duurzaamheid geeft. Achter de stijlvolle uitstraling gaat een reeks van innovatieve kenmerken schuil, die ervoor zorgen die de nieuwe Pressalit Chilli toiletzitting zich duidelijk onderscheidt van andere toiletzittingen op de markt. 

Met zijn ultraslanke profiel en de extra focus op stevigheid, duurzaamheid en optimalisering van de functionele details zet Pressalit Chilli in op compleet nieuwe designervaringen. 

We hebben de constructie van de zitting verder ontwikkeld en hoge eisen gesteld aan de stabiliteit, die aanzienlijk verbeterd is, in vergelijking met andere toiletzittingen. Met de speciaal ontwikkelde scharnieren kan de toiletzitting bovendien stevig aan de closetpot worden vastgemaakt om te voorkomen dat deze ongewild loskomt. 

Vergrendelen of Lift-off – aan jou de keuze 

Met deze toiletzitting krijg je de keuze tussen een vergrendelingsmechanisme om de zitting vast aan het closet te monteren of een Lift-off-functie. 

Zo heb jeverschillende opties voor verschillende vormen van gebruik. 

  • Kies Lift-off voor het eenvoudig losnemen van de toiletzitting tijdens het schoonmaken. 

  • Of gebruik het vaste vergrendelingsmechanisme voor publiek toegankelijke toiletten om diefstal of vandalisme te voorkomen.

  • Beide opties zijn inbegrepen in toiletzittingen met Pressalit SteadyFix®. 

Verbeterde Soft Close met ultraslank ontwerp 

Met de nieuwe en geoptimaliseerde Soft Close richten we de schijnwerpers op de functionaliteit. Lichte druk volstaat om de toiletzitting zachtjes en geruisloos te sluiten.  

De zitting heeft ook een ultraslanke look dankzij het vlakke profiel, dat nauw op de closetpot aansluit. Daardoor ontstaat een moderne en minimalistische uitstraling zonder hoge randen.  

Duurzaamheid en stevigheid 

Ondanks de slanke look sloten we geen compromissen met betrekking tot de stevigheid en duurzaamheid. De Chilli werd getest met een belasting tot 240 kg en bovendien ook onderworpen aan een zijdelingse trekproef die resulteerde in een speling van minder dan de helft als bepaald in de eisen vermeld in de norm DIN 19516. 

Bekijk het assortiment