Productnieuws

GROHE introduceert de nieuwe thermostaatkranen

Al meer dan 60 jaar geniet de thermostaatkraantechnologie van GROHE een wereldwijd vertrouwen in het verbeteren van de douche-ervaring dankzij innovatieve, veilige en efficiënte oplossingen. GROHE introduceert twee nieuwe thermostaatkranen; de Grohtherm 1000 Performance en de Grohtherm 800 Cosmopolitan.  

De Grohtherm 1000 Performance is een thermostaatkraan met een nieuw design passend in de badkamers van nu.  De slim ontworpen ProGrip van de Grohtherm 1000 Performance geeft precieze controle op waterstroom en temperatuur, zelfs met zeep op je handen.  

Dankzij de GROHE CoolTouch behuizing wordt het kraanoppervlak niet warm tijdens het douchen. Het hete water in de kraan wordt omspoeld door koud water en een speciale verbinding bij de warmwater-ingang van de thermostaat zorgt ervoor dat het hete water niet direct in contact komt met het kraanoppervlak. Er is dus geen kans om je daaraan te branden. 

Een greep uit het assortiment 

 • Douchethermostaat Grohtherm 1000 Performance 150 met koppelingen
 • Douchethermostaat Grohtherm 1000 Performance 120 en 150 zonder koppelingen
 • Badthermostaat Grohtherm 1000 Performance met koppelingen
 • Badthermostaat Grohtherm 1000 Performance zonder koppelingen 
 • Comfortset Grohtherm 1000 Performance met koppeling 600 mm en 900 mm
 • Comfortset Grohtherm 1000 Performance zonder koppeling 120 mm en 150 mm

 

Grohtherm 800 Cosmopolitan 

Naast de Grohtherm 1000 Performance brengt GROHE ook de nieuwe Grohtherm 800 Cosmopolitan op de markt. Deze slanke en compacte thermostaatkraan met ergonomische metalen grepen biedt kwaliteit, technologie en design voor een aantrekkelijke prijs. Het slanke design is opgebouwd uit een aantal perfecte cilinders en is een uitstekende keuze voor badkamers met een moderne stijl. De metalen handgrepen met rand aan de zijkant geven de gebruiker een gemakkelijke bediening zelfs met natte handen. De Grohtherm 800 Cosmopolitan is net als de Grohtherm 1000 Performance voorzien van GROHE’s laatste veiligheidstechnologieën. Beide thermostaatkranen zijn tevens beschikbaar als zowel douche- en badthermostaatkraan. 

Een greep uit het assortiment 

 • Douchethermostaat Grohtherm 800 Cosmopolitan 150 mm met koppeling
 • Badthermostaat Grohtherm 800 Cosmopolitan 150 mm met koppeling
 • Douchethermostaat Grohtherm 800 Cosmopolitan 150 mm zonder koppeling
 • Comfortset Grohtherm 800 Cosmopolitan 600 mm en 900 mm
 • Badthermosthaat Grohtherm 800 Cosmopolitan 150 mm zonder koppeling 

 

GROHETurboStat 


GROHE TurboStat zorgt ervoor dat schommelingen in temperatuur en druk worden gecompenseerd. De GROHE TurboStat technologie in de nieuwe Grohtherm 1000 Performance en 800 Cosmopolitan zorgt dat je douche snel op de juiste watertemperatuur is en deze ook tijdens je gehele douche constant blijft, dus geen warme of koude verrassingen tijdens het douchen. 

Temperatuurbegrenzing 


De GROHE Safestop is een must-have als kinderen de douche gebruiken. Deze functie zorgt er namelijk voor dat de watertemperatuur niet hoger dan 38°C komt. Daarnaast is de SafeStop Plus een temperatuurbegrenzer die optioneel tijdens de installatie in de temperatuurgreep kan worden gemonteerd om te zorgen dat de maximale watertemperatuur niet hoger dan 43◦C kan worden gezet.  

 

EcoButton en AquaDimmer Eco.  

Bespaar op water en je energierekening. De hoogwaardige techniek in GROHE’s nieuwste thermostaatkranen kan je waterverbruik drastisch reduceren. De AquaDimmer Eco - op de 1000 Performance - is een volumeregeling met geïntegreerde omstellingsfunctie en de EcoButton (op beide thermostaatkranen) kunnen het waterverbruik van de douche tot wel 50% reduceren om je water- en energieverbruik nog verder te verminderen. 

Alle opbouw thermostaatkranen