Productnieuws

Hygiëne en waterbesparing voorop met het SPORTING 2 douchepaneel

Het SPORTING 2 douchepaneel is hygiënisch, waterbesparend, aanpasbaar en vandaalbestendig. Dit topproduct van DELABIE is voortaan ook beschikbaar in elektronische versie. 

Het SPORTING 2 zelfsluitende douchepaneel kan geactiveerd worden door het induwen van de drukknop, terwijl de elektronische versie volledig contactloos bediend kan worden. Hierdoor kan de overdracht van kiemen nog meer vermeden worden. Het openen en sluiten van de kraan gebeurt door het plaatsen van de handen voor de aanwezigheidsdetectie. Bij deze elektronische versie vindt elke 24 uur na het laatste gebruik een spoeling van ongeveer 60 seconden plaats om het waternet te spoelen. Dit voorkomt de verspreiding van bacteriën die optreedt wanneer water stagneert in de leidingen. 

Vergeleken met een klassieke douche, laten de SPORTING 2 douchepanelen een waterbesparing toe van 80 %. Bij de elektronische versie kan de waterstroom op elk moment door de gebruiker worden onderbroken door zijn hand opnieuw voor de sensor te houden. Indien de gebruiker de douche vergeet te sluiten, verzekert een veiligheid de sluiting na 60 seconden looptijd. Bij de zelfsluitende versie is er een zelfsluiting na ongeveer 60 seconden. Elke vorm van verspilling wordt dus vermeden. Het debiet is vooraf ingesteld op 6 l/min, wat een voordeel biedt op het gebied van waterbesparing.  

De installatie van de SPORTING 2 douchepanelen wordt vergemakkelijkt dankzij de draaibare koppeling voor boven- of achteraansluiting, afhankelijk van de positie van de watertoevoeren.  

De combinatie van geanodiseerd aluminium en gesatineerd chroom maakt de panelen bestand tegen elke vorm van vandalisme. De strakke vormgeving sluit het risico op verwondingen uit, de verborgen bevestigingen voorkomen elke poging tot losrukken en de douchekop is vast en vandaalbestendig. 

Bekijk het artikel