Productnieuws

TEMPOMATIC 4: handhygiëne, waterbesparing en zoveel meer

Er wordt steeds meer belang gehecht aan handhygiëne: mensen wassen vaker en langer de handen. Dit veelvuldig handenwassen leidt tot een toename van het waterverbruik, vooral in publieke ruimten. DELABIE biedt de ideale oplossing waarmee beantwoord wordt aan alle vereisten in publieke ruimten, waaronder hygiëne en waterbesparing.

Schone kraan, schone handen

De TEMPOMATIC 4 elektronische wastafelkraan vereist geen manueel contact, waardoor de verspreiding van bacteriën via de handen wordt tegengegaan. Dankzij de infrarooddetectie begint het water automatisch te stromen, wat voor de gebruiker meer comfort biedt. De antibacteriële periodieke spoelfunctie beperkt de ontwikkeling van bacteriën door iedere 24 uur na het laatste gebruik automatisch te spoelen. Zo wordt immers stilstaand water vermeden.

90 % water- en energiebesparing

In vergelijking met traditionele kranen wordt er 90 % waterbesparing gegarandeerd met de TEMPOMATIC 4 dankzij het debiet van slechts 3 l/min. Bovendien verhindert de antiblokkeerveiligheid dat de kraan blijft lopen. De kraan zorgt er dus voor dat waterverspilling voorkomen wordt, waardoor de eigenaar zijn waterfactuur kan optimaliseren. De TEMPOMATIC 4 heeft weinig energie nodig om te werken: de actieve infrarood impulstechnologie is een oplossing met een laag stroomverbruik, aangezien de detectiestraal met tussenpozen wordt uitgezonden. De Lithium batterijen hebben een gemiddelde autonomie van 350.000 cycli en zijn recycleerbaar. Dit alles draagt trouwens bij tot een positieve score voor milieukeurmerken zoals BREEAM-NL.

Strak en vandaalbestendig

Een andere factor is het gebruik van vandaalbestendige en duurzame materialen. Het sanitair in publieke ruimten wordt intensief gebruikt, wat niet alleen risico’s met zich meebrengt zoals het niet sluiten van een kraan door de gebruiker. Ook eventuele lekken komen geregeld voor. Dergelijke lekkages kunnen voorkomen worden mits er gekozen wordt voor de juiste kraan, zoals de TEMPOMATIC 4. Hij is immers bestand tegen vandalisme en intensief gebruik dankzij het stevig lichaam in verchroomd metaal met strakke vormgeving, waardoor het losrukken van de kraan verhinderd kan worden.

Bekijk het assortiment