Productnieuws

Van den Berg afvoerputten: voor een mooie toekomst

Van den Berg afvoerputten heeft het initiatief genomen om van 100% eerder gebruikte grondstoffen voor kunststof en voor 90% gebruikt materiaal voor roestvrijstaal, afvoerputten te gaan produceren.  Met kunststof afkomstig uit de automobielindustrie maakt Van den Berg van oud materiaal nieuwe afvoerputten die ook na hun levensduur weer volledig recyclebaar zijn. 

De bekende kunststof emmerputten van 200x200 mm, met zij en onderuitlaat en voorzien van een roestvrijstalen rooster zijn nu verkrijgbaar als “ZERO”categorie. Het gebruik van het gerecycled materiaal heeft geen enkele invloed op de kwaliteit, wij kunnen met een gerust hart zeggen dat aan alle kwaliteit eisen wordt voldaan. Zo blijft de verlijmbaarheid gewaarborgd als ook de slagvastheid. De enige verandering is de kleur; 100% gerecycled kunststof materiaal is alleen in het zwart mogelijk. Het roestvrijstalen deksel van deze putten bestaat voor 90% uit gerecycled materiaal.  

Het gehele verwerkingsproces van gebruikte grondstoffen brengt extra kosten met zich mee; omdat wij geloven in een circulaire toekomst die ruimschoots perspectief biedt, zodat ook generaties na ons kunnen genieten van al het moois op onze planeet, hebben wij besloten deze extra kosten niet door te berekenen aan onze klanten.  

Door het gebruik van gerecycled materiaal hebben wij mede geholpen aan het verminderen van het gebruik van  ruwe olie (1,3 L ruwe olie per kilogram van gerecycled plastic) en is er 8 kilogram minder CO2 uitstoot per kilo gerecycled plastic. Een eerlijke garantie voor een mooie toekomst! 

Klik hier voor meer informatie.

Bekijk het assortiment