Productnieuws

Voorkom onnodig warm water gebruik met GROHE SilkMove ES kranen

Met de stijgende energieprijzen is bewust omgaan met hulpbronnen nog nooit zo belangrijk geweest. Bij het verminderen van energieverbruik wordt al snel gekeken naar het uitschakelen van apparatuur in plaats van de stand-by stand. Maar er zijn ook energiebesparende opties met betrekking tot water in bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Dat is zowel goed voor het milieu als besparend voor de portemonnee.

Voor GROHE is het bewuste en zuinige gebruik van energie en natuurlijke bronnen niet alleen een uitdaging, maar ook een groot genoegen. Daarom richt GROHE zich op de ontwikkeling van duurzame systemen. GROHE heeft een reeks slimme waterbesparende technologieën ontwikkeld die minder water verbruiken zonder dat je hoeft in te leveren op comfort.

De energiebesparende koude-start technologie SilkMove ES is hier een goed voorbeeld van. Wanneer de hendel van de kraan in de middelste stand staat wordt alleen koud water geleverd. Gemengd water wordt pas geleverd wanneer de hendel naar links gedraaid wordt. Zo wordt verspilling van warm water beperkt en energie bespaard zonder afbreuk te doen aan het comfort.

Bovendien vermindert de doorstroombegrenzer het waterverbruik tot 50 procent. Deze slimme functie is geïntegreerd in talrijke productlijnen zoals GROHE Eurosmart voor badkamer en keuken.

 
 
Meer weten over Grohe?